Luka Burilović: “Došao sam u Komoru na upola manju plaću”

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović poručio je, u razgovoru za Jutarnji list, da on nije državni dužnosnik, već poduzetnik.

“Moja primanja nemaju formalno ograničenje, niti kome moram govoriti kolika su mi primanja. No, ja to niti ne tajim. Osobno sam u Komori rekao da objave moju plaću koja iznosi 23 tisuće kuna. Prije mene te plaće nikad nisu izašle iz HGK”, kazao je.

Dodao je da je poduzetnik od 1991. godine, kad je osnovao prvu tvrtku. Njegova su primanja, kaže, na razini menadžerskih već 15-20 godina. “Došao sam u Komoru na upola manju plaću nego što sam je imao na prethodnome radnom mjestu”, rekao je Burilović.

Komentirao je i svoju imovinu. “Imam stan u Zagrebu, kuću u Vinkovcima čija veličina nije 500, nego 128 kvadrata i poslovni prostor. Cijena te kuće u Vinkovcima nije baš velika. I nema tajne kako sam do toga došao. Kuću sam potpuno uzeo na kredit koji je vraćen. Kad sam došao u Komoru 2014., u Zagrebu sam kupio stan od 50-ak kvadrata, a poslije, pokraj njega, još jedan od 20-ak kvadrata pa sam ih spojio u jedan veći. Poslije sam to prodao za 220 tisuća eura i kupio novi stan za 260 tisuća eura. Dakle, sva moja imovina plaćena je od mojih primanja i sve je išlo preko računa.

Moji prihodi u 35 godina veći su od moje imovine. Od 2005., kad sam došao za direktora šećerane, imam visoka primanja, a znala su biti i veća nego danas. Moje prebivalište je oduvijek u Vinkovcima, a isti dan kad sam došao u Komoru 2014., ja sam boravište, jer tako nalaže zakon, prijavio, i to u roku od 15-ak dana. Prirez plaćam u Zagrebu. I Komora mi nikad nije plaćala stan, niti sam živio u nečemu što bi bilo vlasništvo Komore”, rekao je Burilović za Jutarnji list.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]