Luka Burilović: “Da, moja plaća u HGK je 23.000 kuna. Znam da se nekome čini puno, radim 30 godina”

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović u ponedjeljak je u emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a komentiraosvoje prihode, koje su u ponedjeljak objavile Index Istrage. Neki navodi su, kaže Burilović točni, neki nisu. Mediji su, naime, objavili da Burilović prima 23.000 kuna plaće u HGK, a da mu mjesečni prihodi uz sva primanja u nadzornim odborima iznose 56.000 kuna.

Potvrdio je da njegova mjesečna plaća u HGK iznosi 23.000 kuna. “Ja sam danas inzistirao da se objavi moja plaća s obzirom na to da, da podsjetim, Hrvatska gospodarska komora nije državna institucija nego je stručno-poslovna organizacija, ja nisam državni dužnosnik. Ne podliježem Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, ali sam rekao da želim biti transparentan”, kazao je.

“Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od devedesete ima svoju tvrtku, naravno da imam i neke druge prihode koje sam u ovih 30 godina stvarao i da s obzirom na ove okolnosti gdje ljudi teško žive to možda za nekoga izgleda jako puno, potpuno mogu razumjeti”, dodao je predsjednik HGK.

Burilović je rekao da ima još primanja u nekim institucijama i preko svog privatnog biznisa, no da smatra da nije umjesno govoriti o vlastitim privatnim poduzetničkim aktivnostima.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]