LUKA BRKIĆ “Jasno je da se u ovom trenutku vodi rovovski rat”

Goran Jakus/PIXSELL

Profesor Luka Brkić s Fakulteta političkih znanosti danas je komentirao događanja u Saboru i krizu vlasti. Smatra da je premijer Andrej Plenković djelovao samouvjereno, racionalno i svjesno onoga što čini i kuda ide. Ipak, vjeruje da danas to izglkeda malo drugačije i nije siguran da će sve ići onako kako se mislilo na početku.

Brkić smatra da Most nije poželjan partner. “Ovo se događa po drugi put u kratkom vremenu. Stavimo na stranu tko je kriv, ali bojim se da Most nije u ovom trenutku poželjan partner. Važno je reći što je politika u Hrvatskoj. Moja je teza da je prakticiranje politike usko grlo razvoja države. Način na koji se bavimo politikom je ono što treba doći kao prva točka dnevnog reda”, rekao je Brkić za N1.

Dodao je da se kao građanin osjeća jako loše. “Ova situacija nije dobra za razvoj ove države i neće biti dobro ukoliko se nastavi”, rekao je dodajući da je moguće da smo u krizi rada Hrvatskog sabora. “Ponovno se pokazuje koliko su važne procedure”, kaže Brkić.

“Meni se čini da je u ovom trenutku situacija prilično konfliktna. Procedura u ovom trenutku ide u korist aktualnom predsjedniku Sabora”, izjavio je Brkić zaključujući da je jasno da se u ovom trenutku vodi rovoski rat.

Komentiraj