LUFTANJE BY MASTERCARD Očekuje vas koncert Johnny Cash Tribute Banda i film ‘Walk the Line’

Ivo Kosanović

Dođite u subotu na ‘Luftanje uz Mastercard’ i pogledajte hit film ‘Walk the Line’, prije prikazivanja će prigodno nastupiti Johnny Cash Tribute Band.

Ljubav između June Carter i Johnnyja Casha jedna je od najljepših glazbenih ljubavnih priča. Ovi poznati američki country, r’n’r i folk glazbenici obilježili su glazbenu scenu svojim pjesmama, među kojima su ‘Ring of Fire’, ‘I Walk The Line’, ‘Jackson’ i ‘Folsom Prison Blues’, brojnim zajedničkim nastupima, ali i neizmjernom međusobnom ljubavlju.

Johnny Cash i June Carter u braku su proveli 35 godina, a snimili su i dva zajednička albuma. Umrli su u razmaku od nekoliko mjeseci – prvo je otišla June, u svibnju 2003. godine, a samo četiri mjeseca kasnije i Johnny, koji nikako nije mogao preboljeti njezinu smrt.

Njihova ljubavna priča ekranizirana je 2005. godine, u filmu ‘Walk the Line’ Jamesa Mangolda. Glavne uloge odigrali su Joaquin Phoenix i Reese Witherspoon, a kako se razvijala ta ljubavna priča, koje su sve pjesme skupa izvodili te zašto nikad ne treba odustati od prave ljubavi možete doznati ove subote (28. srpnja), ako dođete na najljepši proplanak Parka Maksimir – Vidikovac. 

Projekcija filma počinje u 21 sat, ali zagrijavanje je već od 19 sati kad će okupljenima zasvirati Johnny Cash Tribute Band.

Ove nedjelje (29. srpnja) na redu je klasik iz 1995. godine ‘Privedite osumnjičene’ Bryana Singera. Okruženje maksimirske šume idealna je scenografija za ovaj slavni kriminalistički triler.

Program ljetnog događanja ‘Luftanje uz Mastercard’ traje sve do 30. rujna.

Komentiraj