LUDNICA U SPLITU: Počela Ultra

U petak navečer svoja je vrata partijanerima iz 140 zemalja svijeta otvorio splitski stadion Park mladeži, a zahvaljujući brojnim posjetiteljima Ultra Europe festivala koji su stizali u ranim večernjim satima stadion se do 22 sata dobro popunio.

Večerašnju, sedmu po redu Ultru, otvorio je legendarni David Guetta oduševivši svoje fanove.

Među brojnima na ovogodišnjoj Ultri nastupaju i Swedish House Mafia , Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, The Chainsmokers, DJ Snake, Dubfire, Jamie Jones, Joseph Capriati, Maceo Plex, Marco Carola, Gud Vibrations, Rezz, Rezz, Richie Hawtin, Sasha & Nic Fanciulli, Steve Aoki i Tchami X Malaa.

Na Ultra Europe festivalu, koji će u Splitu trajati od petka do nedjelje, očekuju se deseci tisuća posjetitelja iz 140 zemalja svijeta.

U gradu i oko stadiona vlada poprilična gužva, a Ulica hrvatske mornarice puna je taksista koji  dovode partijanere. U policiji kažu kako dosad nije bilo većih incidenata, te da se za sada festival odvija kako je i zamišljeno.

Sedmo festivalsko izdanje Ultra Europe festivala počelo je još jučer Resistance Opening Partyjem u klubu Hemingway.

U ponedjeljak Ultra  iz Splita “seli” na Brač gdje će biti održan Regatta party, dan kasnije u utorak na Hvaru će u Hotelu Amfora  biti održan Ultra beach, te u klubu Carpe diem Resistance Hvar, a sve završava u srijedu na Visu Closing partyjem na Fort Georgu.

Nakon šest godina na stadionu Poljud Ultra se ove godine prvi put održava na stadionu Park mladeži koji je od Poljuda udaljen tek kilometar. Osim stadiona organizatori koriste i susjedne terene, te je tako ukupna površina veća za dodatnih 15 tisuća četvornih metara što omogućuje da prime deset tisuća posjetitelja više nego što je bilo na Poljudu.

ULTRA Europe festival prvi put je održan 2013. godine na stadionu Poljud, a predstojeće utakmice Hajduka razlog su “selidbe festivala na susjedni stadion. Ultra, koja ove godine očekuje milijuntnog posjetitelja, u Splitu sigurno ostaje do 2022. godine.

Komentiraj