Na glavnim cestovnim pravcima promet je pojačan do vrlo gust. U koloni se vozi Jadranskom magistralom iz smjera Omiša i Solina u smjeru Splita, kao i na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta.

Poteškoće u prometu, vožnja u koloni, povremeni zastoji, mogući su na gradskim prometnicama, obilaznicama, prilazima turističkih gradova i mjesta duž Jadranske obale, na cestama u Istri, graničnim prijelazima, trajektnim lukama i pristaništima i na dionicama cesta na kojima traju radovi.

Promet je izrazito otežan u zoni tunela Svet Rok zbog bure i požara u smjeru Zadra i Šibenika i obrnto. Hrvatski autoklub vozačima savjetuje da, ako mogu, putovanje odgode.

Zbog olujnog vjetra zatvorene su: A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog gustog prometa na autocesti A1 kolone su na izlazu na sljedećim čvorovima:

Smjer Split: Gornja Ploča – 7. km, Maslenica – 3. km.

Smjer Zagreb: Zadar 2 – 12. km, Posedarje – 3. km

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija formirala se kolona vozila duga oko 6 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Kolona vozila pred tunelom Učka u smjeru Rijeke duga je oko 2 km, posljednje su informacije HAK-a.

Zbog požara na području Zatona Obrovačkog, na dijelu koji je obilazak zbog zatvaranja dijela autoceste A1 promet je u potpunosti prekinut. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. Obilazni pravci iz smjera Zadra prema unutrašnjosti, samo za osobna vozila: stari Maslenički most-Jadranska magistrala (DC8)- Karlobag-A1 Otočac (i obrnuto); iz smjera Splita: Knin-Gračac-A1 čvor Gornja Ploča (i obrnuto).

Promet je normaliziran na dionici autoceste A1 između čvorova Vrpolje i Šibenik u oba smjera.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobag i Svete Marije Magdalene.

Granični prijelazi

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: ulaz: Macelj i Slavonski Brod, izlaz: Bajakovo (višesatna čekanja), Kaštel i Rupa, oba smjera: Metković.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, osobito vikendima.

19.07. od 16-21 h granični prijelaz Brčko-Gunja bit će zatvoren za sav promet.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Zbog olujnog vjetra u prekidu su:

Riječko okružje: Trajektne linije: Prizna – Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka, Krilo Karbo na relaciji Rijeka-Mali Lošinj neće isploviti

Dubrovačko okružje: Trajektna linija Suđurađ-Lopud-Dubrovnik

Zadarsko okružje: Trajektna linija Ist-Olib-Silba-Premuda-M.Lošinj bez pristajanja u luku Olib

Šibensko okružje: Trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje bez pristajanja u luku Žirje

Splitsko okružje: Split Rogač

Komentiraj