Lucija Zaninović: “Koliko djece sad ovo gleda, doći će u dvoranu i sanjati isto…”

Lucija Zaninović, predsjednica taekwondo kluba Marjan iz Splita i osvajačica bronce na Olimpijskim igrama, izjavila je za N1 da su Matea Jelić i Toni Kanaet, osvajači medalja u Tokiju, “snažni karakteri”.

“Drago mi je da su oboje pokazali koliki su karakter i koliko jaku glavu imaju da okrenu sve u svoju korist”, kazala je.

“Ovo je uspjeh cijele nacije. Cilj Olimpijskih igara je da se svi povežemo, navijamo. Evo, u ovim ružnijim vremenima smo omogućili malo veselja i malo radosti”, rekla je Lucija Zaninović i dodala: “Danas je bilo puno emocija cijeli dan. Sportaše poznajete otpočetka otkad su kao školarci ušli u dvoranu, nakon toga se Toni puno spremao, puno smo sati treninga proveli skupa. Puno je emocija, bilo je i suza, a najviše suza kad smo na video poziv vidjeli Tonija. Znam koliko je tome težio.”

Kako je i sama osvajačica bronce na OI u Londonu, Zaninović je otkrila da je uzbuđenje veliko te da veliki faktor predstavlja trener “koji mora biti i dobar psiholog da te primiri, da budeš hladan”.

Prisjetila se svojih početaka sa sestrom u OŠ Skalice 2000. “Isplatilo nam se, stvorio se velik klub. Uz Tonija, tu je vojska trenera i osoblja koji su sve ovo omogućili. Kao što su sestri i meni Olimpijske igre u Sydneyju bile motiv da počnemo trenirati, koliko djece sad ovo gleda, doći će u dvoranu i sanjati isto…”, rekla je emotivna tekvondašica.

Na kraju je kazala da se povratak sportaša očekuje u petak, no protokol još nije poznat.

Komentiraj