Lucić: Gunja spremna primiti otpad iz Dubrovnika

Davor Javorovic/PIXSELL

Načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić potvrdio je u utorak kako općina Gunja vodi pregovore s gradskim vlastima Dubrovnika  da se njihov gradski otpad prevozi u Gunju i odlaže na tamošnje odlagalište otpada Kraplje,  nedaleko Save, a koje se prema njegovim riječima zatvara krajem sljedeće godine.

“Pregovore o toj temi počeli smo s Dubrovnikom, a oni su još uvijek u fazi da se ne zna ništa konkretno. Dubrovnik ima želju da svoj otpad dovozi na naše odlagalište na kojemu ima mjesta, a mi protiv toga nemamo ništa”, izjavio je Hini načelnik Gunje Hrvoje Lucić, član Stranke rada i solidarnosti Milana Bandić

Riječ je odlagalištu otpada Kraplja koje se nalazi nedaleko rijeke Save i same Gunje, a koje se prema Lucićevim riječima zatvara krajem 2017. godine.

“Naša općina svojim smećem ne može popuniti odlagalište do iduće godine i mjesta na njemu ima još dosta. Grad Dubrovnik je vjerojatno pronašao neki interes u namjeri da vlastiti otpad dovozi čak do nas”, kometirao je Lucić današnju najavu iz Dubrovnika da će smeće preko BiH i graničnog prijelaza Županja odvoziti u Gunju.

Cestovna udaljenosti između Dubrovnika i Gunje, preko Bosne i Hercegovine, je oko 460 kilometara.

Komentiraj