Luc Besson je tiranin, a ja sam bila njegova ropkinja, navodi se u tužbi

Francuski tužitelj traži 10-mjesečnu uvjetnu zatvorsku kaznu za slavnog redatelja Luca Bessona u tužbi koju je protiv njega podigla njegova bivša asistentica koja je dobila otkaz, pišu francuski mediji. Osim toga, tužitelj traži da se Besson i njegova kompanija EuropaCorp kazni sa 80 tisuća eura.

Sudska parnica u ovom slučaju održana je u srijedu u Parizu i to bez prisustva Bessona za koga je njegov odvjetnik rekao kako je zaglavio u prometu. Bivša asistentica, koja je u tužbi navedena kao „Sophie F.“, počela je raditi u kompaniji EuropaCorp 2015,. godine a otkaz je dobila u siječnju 2019. U tužbi se navodi kako su joj 2017. godine, za vrijeme praznika, odbili dati tri slobodna dana nakon čega je kolabirala, o čemu je svjedočila njezina kolegica koja je bila s njom toga dana. Nakon toga, otišla je na bolovanje koje je potpisao njezin liječnik. Međutim, u kompaniji EruropaCorp su zaključili kako je ona na prevaru prestala raditi te  smatraju da je time na nezakonit način uzela slobodne dane.

Sofie F. slijedećih je tri mjeseca bila na bolovanju pri čemu su je pregledala četiri liječnika i sva četiri su zaključila da nije sposobna za povratak na posao. Cijelu priču istraživala je inspekcija rada, a odbacivanje mišljenja o zdravstvenom stanju zaposlenika u Francuskoj se smatra kriminalnim činom. Tijekom parnice, sudac je pročitao i sms poruke koje je Sophie F. primala tijekom noći, vikendima i praznicima, sa zadacima vezanima za Bessona, njegovu obitelj i njegov privatni život. Tužitelj Rémi Chaise opisao je Bessona kao tiranina dok je Sophie F. navela kako je postala Bessonova ropkinja.

Bessonov odvjetnik Arnaud de Senilhes ustvrdio je kako je tražena kazna pretjerana te da Sophie F. nije dobila otkaz zato što je otišla na bolovanje već dok je bila na bolovanju.

Komentiraj