FaH/ Damir SENÈAR

LOZANČIĆ ‘Policija mora ispitati sve prijetnje’

U Zagrebu je održan međunarodni simpozij o ulozi Foreign Press Bureaua i Hrvatskog informativnog centra u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, a bivši zaposlenik FPB-a i bivši šef SOA-e Dragan Lozančić u razgovoru za N1 osvrnuo se i na učestala uhićenja zbog pisanja prijetnji na društvenim mrežama i njihovu ozbiljnost.

“To je stvar možda policije, živimo u novom svijetu, danas se društvene mreže jako često koriste da bi se prenijele neke poruke i mislim da je najnormalnije da policija svaku prijetnju, kakva god bila, je li riječ o običnom građaninu ili premijeru, mora ispitati i vidjeti o čemu se tu radi i mislim da tu svaka najnormalnija država mora imati nekakav stav”, rekao je Lozančić.

Dodao je i kako je odnos s press biroom bio na nešto lošijoj razini nego sada, ali da je to sve bilo zato što su bili mladi i imali su jednostavan stav.

“Ja sam bio šef tog centra, došao sam iz SAD, u to vrijeme sam studirao, prekinuo sam studij i došao sam tu, na neki način sam pomogao toj organizaciji, a press centar je organiziralo više ljudi. Nije tu postojao masterplan, moglo se čuti stvarno različitih anegdota i priča kako se sve to poklopilo nekako u to vrijeme, zaključio je bivši šef SOA.

Komentiraj