Goran Stanzl/PIXSELL

LOVRINOVIĆ: ‘Više je mladosti pobjeglo iz ove zemlje zbog loših politika nego zbog dušmanske puške’

Na otvaranju zajedničkog izbornog stožera predsjednici stranaka Živi zid Ivan Vilibor Sinčić, Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović i član udruge Franak Vlado Iljkić predstavili su koalicijski izborni stožer te plan aktivnosti u predizbornoj kampanji. Predstavljeni su vizuali i slogan koalicije koji glasi Jedina opcija, piše Dnevnik.hr. Sutra naime planiraju predstaviti prvo novo pojačanje u koaliciji. Partneri i istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice oni su s kojima će se razgovarati o suradnji.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida naglasio je kako je presretan što je nakon pet godina od njegovog angažmana uspio okupiti ono najbolje što ima hrvatsko društvo i snagu koja će pomesti konkurenciju.

‘Završilo je vrijeme demagogije, došlo je vrijeme odgovornosti. Svi oni koji su imali priliku – gospodo: došlo je vrijeme odgovornosti. Mi vas nismo nikada štedjeli, sa sjajnim rezultatom mi ćemo vas poraziti i prokazati. Došlo je vrijeme da Hrvatska postane normalna zemlja. I mi ćemo u tome uspjeti’, kazao je Sinčić.

Iz stranke Promijenimo Hrvatsku i bivši Mostovac, Ivan Lovrinović, kazao je kako je danas vrlo sretan i zadovoljan. ‘Učinimo nešto, promijenimo stvari jer je postalo neizdrživo u Hrvatskoj. Možemo promijeniti stvari s mladim ljudima koji su proteklih godina svojim tijelima štitili one koje je sustav napustio, koji nisu otišli nego su se odlučili boriti. Živi zid predstavljali su kao anarhiste i pa i redikule, ali to nije tako’, izjasnio se Lovrinović te dodao kako su u Promijenimo Hrvatsku okupili znanstvenike i poduzetnike.

Također se osvrnuo i na to kako se o izborima govori kao o borbi dva velika giganta, odnosno SDP-a i HDZ-a, kao da nitko drugi ne bi ni trebao izlaziti na izbore.

‘To je farsa. Čemu služi takav dvoboj? Ja im poručujem da bi bilo dobro da sve gradove Hrvatske SDP i HDZ obiđu na koljenima i mole građane za oprost za sve što su napravili. Jer smo za 20 godina postali žrtve njihovih vlada. Više je mladosti pobjeglo iz ove zemlje zbog loših politika nego zbog dušmanske puške’, poručio je Lovrinović.

Kako piše Dnevnik.hr, na pitanje hoće li i nakon izbora ostati u oporbi ili postoji mogućnost da uđu u koaliciju kako bi se sastavila vlada, Lovrinović je rekao da nitko od njih nije takav da bi se nekome priklonio zbog funkcija.

Sinčić je kazao da se koalicijama sa SDP-om i HDZ-om ne može postići Hrvatska te dodao kako su oni za “oslobođenje” Hrvatske. Prokomentirao je i odlazak članstva iz varaždinskog Živog zida:

‘Tako je pred svake izbore. Aktiviraju se neke paraobavještajne strukture, prije pripremljeni planovi se aktiviraju. Živi zid je pobijedio na svim frontama, jači smo no ikada, imamo 15 tisuća članova. Problematike će uvijek biti. Nećemo se baviti mamcima koje nam bacaju.’

 

Komentiraj