LOVRINOVIĆ U IME OPORBE: Plenkoviću, dođi u Sabor i objasni Agrokor

Autor:

Zagreb, 21.06.2017. - Nastavak zasjedanja Hrvatskoga sabora. Na slici Ivan Lovrinović
Foto Hina Dario GRZELJ/ dag

U ime oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika u Saboru Ivan Lovrinović (PH) pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da u petak 9. veljače u 12 sati dođe u Sabor i objasni hrvatskoj javnosti način na koji vladin povjerenik Ante Ramljak u ime Vlade upravlja koncernom Agrokor.

“Situacija u koncernu Agrokor je na temelju informacija koje proteklih dana dolaze u javnost postala krajnje zabrinjavajuća. Oporbeni zastupnici svjesni su težine situacije u Agrokoru i upravo zbog toga su predstavnici klubova oporbenih stranaka i nezavisni zastupnici zauzeli jedinstven stav da se predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Pleković pozove u Hrvatski sabor”, kazao je Lovrinović na konferenciji za novinare u Saboru iznoseći stav svih oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika osim Mosta.

Po riječima Lovrinovića Most je svoje nesudjelovanje u izjavi opravdao nepostojanjem uporišta u poslovniku Sabora.

Lovrinović vjeruje da će se premijer odazvati i doći u Sabor. “Oporba pokazuje da je u stanju nastupiti i ne davati parcijalne izjave, sposobna razgovarati i na taj način motivirati premijera da sam provjeri kako funkcionira izvanredna uprava”, kazao je .

“Vidimo da je premijer ustvari zatečen i iznenađen situacijom, a sutrašnji nastup bi mogao biti dobra priprema za sjednicu Odbora za gospodarstvo sljedeći tjedan”, dodao je Lovrinović, naglasivši da oporba želi konstruktivno djelovati.

U ime stranke Pokrenimo  Hrvatsku Lovrinović se također pita je li lex Agrokor osmišljen i donesen da se restrukturira Agrokor i riješi teško stanje ili zbog toga da određena skupina ima legalno pokriće za nezakonite i nemoralne radnje. “Ako su ove informacije o troškovima savjetnika točne, što još ima da mi uopće ne znamo. U čijem  interesu radi vladin povjerenik?”.

Ustvrdio je da je izvanredna uprava u Agrokoru već 10 mjeseci i da je premijer već odavno trebao imati najvažnije podatke, a nagodba već trebala biti napravljena i da se zato ne može oteti dojmu da se unutar koncerna  odvija strateška bitka za Agrokor odnosno pojedine njegove dijelove.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.