Lovrinović se čudi ideji o uvođenju eura

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Ivan Lovrinović (PH) osudio je u petak najavu da bi već od ove turističke sezone trebalo omogući ograničeno uvođenje eura, odnosno plaćanje do dnevnog iznosa od 200 eura.

Ne razumijem u čemu je problem, zašto se traži istjerivanje kune, a uvođenje eura? Zbog sitniša u eurima, izjavio je Lovrinović u Hrvatskom saboru i poručio da “euro ne smije biti temom lokalnih izbora”.

Spomenutu inicijatu najavio je Mostov zastupnik i kaniddat za gradonačelnika Dubrovnika Maro Kristić, precizirajući da bi tom mjerom trebala biti obuhvaćena cijela Hrvatska, a ne samo Jadran.

Pored zastave, himne, granice, Ustava, valuta je jedno od obilježja suvereniteta jedne države i o tome se ozbiljno razgovara, podsjetio je Lovrinović, odbacujući ideju da bi se uvođenjem eura ‘išlo na ruku’ turistima s kruzera i turistima općenito.

Bilo bi živo čudo da netko dođe u Dubrovnik, a da nema barem jednu karticu .Njemu ne treba uvođenje eura, on može plaćati čime hoće i to banke preračunavaju i problem riješen, rekao je Lovrinović pitajući se zašto se Most zauzima za “istjerivanje” kune, te je li to možda razlog zašto se oteže s izmjenama Zakona o HNB-u.

Onaj tko se zalaže za istjerivanje kune, ne može govoriti da se zalaže za zaštitu nacioanlnih interesa, rezolutan je Lovrinović.

Varda: Što 13 zastupnika starijih od 65 godina radi u Saboru?

Kažimir Varda (SMSH) problematizirao je izjave zastupnika Živog zida Ivana Pernara u Rijeci kojima je diskriminirao starije osobe, te poručio kako zastupnik treba imati imunitet za mišljenje o odlukama i zakonima o kojima glasuje, ne i za optužbe i osude koje iznosi sa saborske govornice.

Pernar je srednjoškolcima u Rijeci govorio da je ljudima od 65 godina “mjesto sa strane”, da ‘svi stariji od 65 godina nemaju razvijeno kritičko mišljenje jer su izmanipulirani i isprogramirani od strane medija’.

Dakle, nas 13 zastupnika starijih od 65 godina nemamo razvijeno kritičko mišljenje i pitam se što ovdje radimo, rekao je Varda i izrazio sumnju da će Etički kodeks na kojem se trenutno u Saboru radi, riješiti pitanje srozanog ugleda Hrvatskog sabora.

Komentiraj