LOVRINOVIĆ PORUČIO “Neće biti rezanja plaća u javnom sektoru”

HINA/ Damir SENČAR

Zastupnik MOST-a nezavisnih lista Ivan Lovrinović gostovao je večeras u Dnevniku N1 televizije, gdje je poručio kako neće doći do rezanja plaća u javnom sektoru.

“Nećemo rezati plaće u javnom sektoru, ali ćemo raditi racionalizaciju u javnom sektoru, a to je vezano za reformu lokalne uprave i samouprave. Uvjereni smo da ćemo tijekom 2016. napraviti poboljšanja vezano za javni dug”, poručio je Lovrinović.

Dodao je kako deficit treba smanjiti, te kako su najveći problem kamate na javni dug, koje iznose 13 milijardi kuna godišnje. “Treba poduzimati sve mjere, a fokus će biti na povećanju prihodovne strane proračuna”, kaže Lovrinović. Za Borisa Lalovca kaža kako je ozbiljan čovjek, koji je odigrao veliku ulogu u rješavanju problema oko švicarskog franka.

“Mi na rashodovnoj strani nemamo šta puno rezati. Kad su u pitanju plaće to nećemo rezati, ali kad je riječ o upravi, općine, županije – to samo po sebi govori da će racionalizacija tog segmenta donijeti uštede. Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada. Bit ćemo socijalno osjetljivi”, objasnio je.

Na pitanje koliko ministarstava želi MOST, Lovrinović odgovara kako će se, ‘shodno postotku i udjelu zastupnika u ovom kolaču’, boriti da dobiju toliko ministarstava. “Nismo bahati i gramzivi. Mi želimo stručne ljude jer imamo samo 2016. godinu da provedemo promjene jer ako se to ne dogodi u 2017. će za Hrvatsku biti kasno”, zaključuje.

Komentiraj