HINA

LOVRINOVIĆ O AGROKORU ‘Očekivao sam uhićenja nakon nalaza revizije’

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović izjavio je u ponedjeljak, u povodu prvih uhićenja u slučaju Agrokor, kako je očekivao uhićenja, posebno nakon nalaza revizije, te najavio da će kao član saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor pomno nadzirati cijeli proces, a povjerenstvo treba nastaviti s radom kao političko tijelo, ne miješajući se u DORH-ovu istragu.

“Očekujem da će svi krivci, koji imaju veze s eventualnim malverzacijama u poslovanju, ali i one interesne skupine i političari koji su u sve to bili upleteni, odgovarati pred javnošću, saborskim povjerenstvom i sudovima”, rekao je Lovrinović.

Smatra kako cijeli proces, koji se sada razdijelio u dva smjera, treba izuzetni pažljivo nadzirati – onaj pravosudni, koji uključuje istrage i optužbe, te poslovni, koji uključuje restrukturiranje Agrokora, namirenje dobavljača i kreditora i nastavak poslovanja.

“Ovo je presudni trenutak za kompaniju, a stranka Promijenimo Hrvatsku i ja kao član saborskog istražnog povjerenstva pobrinut ćemo se da interesne skupine ne zabiju posljednji čavao u njezin lijes”, poručio je Lovrinović.

Komentiraj