LOVRINOVIĆ “Jasno je čije interese štiti Vlada”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović u srijedu je na konferenciji za novinare poručio da u proračunu ima novca za povećanje plaća zaposlenicima u javnom sektoru, i to na strani rashoda koja se odnosi na kamate koje država plaća na kredite i obveznice iz prethodnih godina.

Naglasio je da se kroz prihode i rashode proračuna vidi da Vlada favorizira kapital, a ne rad i radnike, te kako je jasno čije interese Vlada štiti.

“Država se od 2010. godine zaduživala uz prosječnu kamatu od šest posto, a zbog snažnog pada kamata nakon 2008. te su se obaveze države mogle refinancirati uz najmanje dvostruko niže kamate. Te su kamate 2010. godine iznosile 4,6 milijardi kuna da bi ove godine dostigle 10 milijardi”, poručio je i komentirao traženja Sindikata javnih službi.

“Riječ je o političkoj odluci, a jasno je da ne postoji politička volja Vlade za takvo rješenje jer Vlada ne želi smanjiti iznos kamate koju žele bankari”, kazao je i dodao da vlast bankama želi davati deset, umjesto pet, milijardi kuna godišnje.

Komentiraj