LOVRINOVIĆ “HNB je u 2017. napravio najveći gubitak u povijesti”

HINA/ Denis CERIĆ

Şaborski zastupnik Ivan Lovrinović u petak je u Saboru sazvao izvanrednu konferenciju za novinare, na kojoj je ustvrdio da je Hrvatska narodna banka u 2017. godini napravila najveći gubitak u povijesti.

“Hrvatska narodna banka je 2017. ostvarila najveći gubitak u povijesti – preko 2.5 milijardi kuna”, rekao je Lovrinović i dodao da je taj podatak 15. ožujka objavila revizorska kuća Deloitte. “I nakon toga je Hrvatska ostala uskraćena za nevjerojatnu informaciju. Zašto se preko 100 dana skrivala ova vijest?”, upitao je zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku.

Lovrinović sumnja da se ovaj podatak htio sakriti dok HNB ne izabere novo vodstvo. “Je li se htjelo prikriti ovu strašnu vijest. Postavljam pitanje premijeru i predsjedniku Sabora, jesu li oni upoznati s ovom informacijom. Dosta je bilo šutnje i prikrivanja istine. Tražim da se provjeri informacija i tko je za nju odgovoran”, kazao je, kako prenosi N1.

Upitan je li pažljivo proučio taj podatak kojeg je danas iznio, Lovrinović je rekao da je dobio ‘pouzdan podatak’ i dodao da je HNB ‘najveći gubitaš u Hrvatskoj prošle godine’.

Komentiraj