Lovrić: Podržite Pavičić Vukičević ako želite siguran i socijalno osjetljiv Zagreb

Ivica Lovrić, kandidat za zamjenika Jeleni Pavičić Vukičević kandidatkinji stranke BM 365 za gradonačelnicu Zagreba u subotu je Zagrepčanima poručio da – ako žele imati siguran i tolerantan grad u kojem će biti zajamčena sva socijalna prava – podrže njihovu kandidatkinju.

“Odakle bi krenuli nego s Peščenice”, rekao je Lovrić nakon što je svojim potpisom na štandu na Tržnici Volovčica podržao kandidaturu Jelene Pavičić Vukičević za gradonačelnicu Zagreba.

Lovrić se u povodu početka prikupljanja potpisa obratio novinarima umjesto Pavičić Vukičević koja je u izolaciji zbog zaraze koronavirusom. Rekao je da se Pavičić Vukičević osjeća dobro, ali da još do srijede ujutro mora biti u samoizolaciji.

Lovrić je rekao da na 50 mjesta prikupljaju potpise, ali da su htjeli krenuti baš iz ove gradske četvrti, s Tržnice Volovčica, odakle je pokojni gradonačelnik Milan Bandić u pravilu kretao u svoje izborne pobjede. Najavio je da danas i sutra planiraju prikupiti dovoljan broj potpisa i već u srijedu predati službeno kandidaturu.

Svim Zagrepčanima poručio je da podrže njihovu kandidatkinju ako žele da i sljedeće četiri godine Zagreb bude “siguran, tolerantan, multietničan, multikulturalan i uključiv grad”, grad u kojem će biti zajamčena sva postojeća socijalna prava koja su razvijali u proteklih 20 godina.

Spomenuo je samo jedno od njih – mjesečnu gradsku potporu za umirovljenike slabijeg imovnog stanja, temeljem koje je do 1. travnja 5500 zagrebačkih umirovljenika primalo mjesečno potporu iz gradskog proračuna u iznosu od 200, 300 ili 400 kuna, a od 1. travnja broj umirovljenika povećali su za još 6500 tako da 11.000 umirovljenika s primanjima do 1700 kuna mjesečno po članu obitelji imaju pravo na novčanu potporu.

“Znači, ne samo zadržavanje svih socijalnih prava nego i njihovo povećavanje – to je ono što jamčimo za sljedeće četiri godine. Jamčimo i zadržavanje radnih mjesta ali i stvaranje pozitivnog ozračja gdje će se u Zagrebu, prije svega uz poduzetničku inicijativu, otvarati i nova radna mjesta”, poručio je Lovrić.

Kada je u pitanju obnova Zagreba, rekao je da model kako su obnovili škole i javne objekte jest model kako će se obnoviti cijeli Zagreb.

“Cilj nam je i da od 1. lipnja građani budu maksimalno, izravnom digitalnom demokracijom uključeni u donošenje odluka na svim razinama – od mjesnog odbora, gradske četvrti pa do odluka koje su u ingerenciji Gradske skupštine. Da se ni jedna bitna odluka ne donese a da se građani prije toga ne izjasne”, rekao je Lovrić i dodao da će za to poslužiti nova digitalna platforma.

Najavio je da će zajednički zacrtati strateške planove razvoja Zagreba te u vezi s tim naveo rješavanje prometne problematike, gužvi u gradu i strateškog razvoja grada kako bi se vidjelo koja će se industrija, poslovi i aktivnosti ubuduće razvijati.

Komentiraj