LOVRIĆ: Odluka Vlade o početku nastave nije u skladu s Ustavom

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić održao je konferenciju za novinare u prostorijama Stranke rada i solidarnosti i na samom početku konferencije izrazio neslaganje sa Vladinom odlukom o početku nastave u školama, jer po njegovim riječima u ovom trenutku ne provediva po zakonu.

“U prvom redu govorim o zagrebačkim školama, makar se može primijeniti na cijelu Hrvatsku. Ustav Republike Hrvatske nalaže da je osnovno obrazovanje obavezno i da sva djeca moraju imati jednaka prava i mogućnosti u pohađanju, ali to sada nije slučaj i zato upozoravamo da se odluka kosi sa Ustavom”, naglasio je Lovrić ali isto tako dodao kako će unatoč tome zagrebačke škole bit spremne zbrinuti đake koji u ponedjeljak ipak dođu.

Lovrić je još jednom podsjetio na otežane uvijete učitelja, jer u isto vrijeme moraju odraditi predavanje u školama, pratiti nastavu na daljinu, a još k tome mjeriti temperaturu učenicima i odlučivati o njihovom zdravstvenom stanju, iako nisu zdravstvene struke.

“Prema internom upitniku može se zaključiti da će svega pet posto roditelja poslati djecu u ponedjeljak, ali treba naglasiti da su škole i sada bile otvorene čiji su roditelji bili obavezni ići na poslu”, rekao je Lovrić.

Stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti pokrenula je peticiju o ne pokretanju škola, a Lovrić je naglasio da se zalažu da nastava u školama bude za sve ili nikoga.

 

 

Komentiraj