Lovrić: “Od ponedjeljka dio učenika u školi, a dio će imati nastavu online”

Pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić najavio je da nastava sigurno počinje u ponedjeljak, ali da neće sve krenuti po modelu A, to jest da se učenici neće odmah fizički vratiti u školske klupe.

“Sve zagrebačke škole su pripravne primiti učenike izuzev škole u Donjem Dragonošcu koja ima veću štetu, ali nije nepopravljiva. Učenici će ići u susjedni objekt. Imali smo sastanak s ministrom, bili su i predstavnici HZJZ-a, a o njihovim će procjenama ovisiti koji će se model primijeniti u Zagrebu i RH. Ja sam osobno za A model, a epidemiolozi su nešto drugačijeg mišljenja, mi ćemo najvjerojatnije krenuti od ponedjeljka tako da će dio krenuti s A modelom, a dio s C modelom”, rekao je Lovrić gostujući na HRT-u.

Dodao je da postoji strah da masovni povratak u škole ne bi preokrenuo pozitivni trend kada je u pitanju epidemija koronavirusa. Lovrić tvrdi da je sigurnost školskih i vrtićkih zgrada je jako dobra, “u dobrom su stanju, u više nego su dobrom stanju zagrebačke škole”.

“Mi smo u potresu 22. ožujka imali smo štetu na 175 školskih i vrtićkih objekata, do 1. rujna je otklonjena šteta na 161 objektu, tamo je redovito tekla nastava. U vrtićima se svakodnevno odvija rad. Najveći test je bio potres 29. prosinca kada nije došlo do nikakvih šteta na onome što smo obnavljali”, rekao je.

Učenici u zagrebačkim školama bi prvi dan nastave, dakle u ponedjeljak 18. siječnja trebali proći simulaciju evakuacije, a u slučaju mogućeg novog potresa. “Zakonska je obveza škola u Hrvatskoj da jednom u dvije godine izvode evakuacijske vježbe. Gradski ured za hitne situacije je inzistirao da se to izvodi jednom godišnje. Protekle jeseni je velika većina škola izvela te vježbe”, zaključio je Lovrić.

Komentiraj