Lovrić: “Obnovili smo 123 škole, no na nekima će radovi potrajati do 2022.”

 

Pročelnik za školstvo Grada Zagreba Ivica Lovrić u petak je za N1 izjavio da su, unatoč potresu i svim izazovima, zagrebačke škole spremne i u ponedjeljak će dočekati sto tisuća učenika, kako je propisano.

“Imali smo 136 oštećenih školskih objekata. 123 smo obnovili do početka školske godine, a na 13 objekta nisu završeni radovi, no intenzivno se radi. Na nekima će radovi trajati i do rujna sljedeće godine ili 2022. Radi se o 6.500 učenika. Za njih su osigurani prostori u drugim školama”, rekao je Lovrić.

Dodao je da su sve priprme napravljene prema uputama epidemiologa, a najviše se tiču ne miješanja razrednih kolektiva. No, istaknuo je da škole ne mogu biti odgovorne za druženja učenika izvan škole. “Ono što se događa izvan škole i u slobodno vrijeme, to je odgovornost roditelja. Postoje preporuke, jedino možemo apelirati na roditelje da se to miješanje iz različitih odjela svede na minimum. Ne iz hira nego jer to liječnici traže”, napomenuo je.

Zaključio je da je škola obavezna za sve, a ne trebaju je pohađati samo oni učenici oni koji imaju liječničku ispričnicu.

Komentiraj