Igor Kralj/PIXSELL

LOVREN OTPISAN Čačić: “Reprezentacija mora biti ispred svakog pojedinca. Time sam sve rekao”

Hrvatski nogometni izbornik Ante Čačić poručio je u utorak kako je proteklog vikenda u Engleskoj razgovarao s Dejanom Lovrenom. S njim je, kaže, razgovarao otvoreno o statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj i intervjuu koji je dao za Sportske novosti u kojem je kazao kako neće ni ići na EURO ako ga Čačić ne vidi u početnoj postavi.

“Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost”, prenosi izornikove riječi službena stranica HNS-a.

Čačić, iapk, naglašava kako je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. “Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao”, objašnjava.

O Lovrenu je rekao kako su pred njim najbolje nogometne godine te kako mu želi da nastavi s dobrim igrama u Liverpoolu. “Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti”, zaključuje Čačić.

Komentiraj