Gotovo svi klubovi zastupnika uputili su na početku današnje sjednice Sabora zahtjeve za ‘slobodnim govorima’.

Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) pitao je predsjedavajućeg Željka Reinera zašto je tek danas na dnevni redu uvrštenno izvješće glavnog državnog odvjetnika. Reiner mu je rekao da se nada kako se to ubuduće neće događati.

SDP-ov Predrag Matić kritički se osvrnuo na rad predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, prenosi Dnevnik.hr. “Apeliram na lovce Novske i Jasenovca da pripaze i obustave aktivnosti da se ne bi dogodila tragedija. Svaki šušanj iz nekog jarka i šumarka ne mora značiti da se tu nalaze srna, lija ili vepar. To bi mogla biti naša Predsjednica koja sada razmišlja o antifašizmu svoga none i nonice, a inače razmišlja o starom hrvatskom pozdravu “Za dom spremni””, rekao je Matić.

Nezavisni Željko Glasnović kritizirao je što se u Hrvatskoj još nije uvelo ocjenjivanje državnih službenika. “U našoj upravi radi više ljudi nego u drevnoj Kini…”, poručio je.

Branimir Bunjac iz Živog zida rekao je da je sramota što Sabor neće biti pokrovitelj Dana pobjede nad fašizmom 09. svibnja.

“Mi smo jedina zemlja u Europi koja se sama oslobodila okupacije, a ne obilježava ovaj dana. Sabor nastavlja sramotnu praksu podjele narod”, kazao je Bunjac i dodao da je nevjerojatno da tema Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj još uvijek nije razjašnjena.

 

Komentiraj