Lovac na krokodile Steve Irwin umro je prije 15 godina, ubod raže u srce bio je koban

Steve Irwin bio je australski zoolog, naturalist i televizijska zvijezda, poznat po svom televizijskom prirodnjačkom i dokumentarnom serijalu Lovac na krokodile (The Crocodile Hunter). Umro je od uboda raže 4. rujna 2006. godine u 44. godini snimajući novi serijal pod nazivom Najopasnije životinje u oceanu (The Ocean’s Deadliest).

Kamerman Lyons se sjeća da je bio zajedno sa Irwinom u vodi kada ga je ubila raža i da ga je životinja izbola “bezbroj puta” prije nego što mu je zadala smrtonosni ubod u srce. Kada su ugledali ražu dugu 2,5 metra, odmah su je snimili, a onda su odlučili da Irwin uđe u vodu kako bi ga Lyons snimio kako pliva pored nje. “Iznenada ga je počela divljački bosti svojim repom, za samo nekoliko sekundi izbola ga je bezbroj puta.” Pretpostavlja da se raži od Irwinove sjene učinilo da je tigrasti morski pas i da je tako reagirala u samoobrani.

Lyons je nekako izvukao ozljeđenog  Irwina iz vode na brod. Ispričao je da je raža imala oštru bodlju koja mu je ‘prošla kroz grudi kao kroz topli maslac’.  “Imao je ozljedu  u predjelu srca dugu oko 2,5 centimetara, a iz nje je liptala krv. Trpio je veoma jake bolove. Raže imaju otrov u repu, i siguran sam da su bolovi bili nepodnošljivi.” Boreći se sa suzama, Lyons je ispričao kako je, dok su se vraćali, drugom članu ekipe na brodu doviknuo da stavi ruku preko Steveove rane i da su mu govori da misli na svoju djecu i da izdrži. “Pogledao me je smireno i rekao: ‘Umirem’. To je bilo posljednje što je rekao.”

Lyons kaže da nije mogao vjerovati što se dogodilo njegovom najboljem prijatelju, za koga je mislio da je nepobjediv. “Mislili smo da će zauvijek živjeti. Nadali smo se čudu, a ja sam mu više od sat vremena davao umjetno disanje prije nego što smo stigli kod liječnika”, rekao je. Uprkos tome, Irwinu je konstantirana smrt.

Komentiraj