Armin Durgut/PIXSELL

LOVAC “Da Gačića nije ubila policija, ja bih”

Policija je sinoć u BiH likvidirala višestrukog ubojicu Edina Gačića, kojeg su tražili danima. Gačić je ubijen u zaseoku Toplice kod Lepenice, a svemu je svjedočio lovac Zijad Beganović zvani Rojnik koji je ispričao što se točno događalo.

“Bio sam ovdje na selu, od prvog dana sam učestovao kao građanin. Prvi pucnji, kad su pucali, ja sam odmah pušku uzeo i sletio ovdje kod mosta u Toplici. Jedan specijalac me pita ‘šta je’, nisu oni čuli u džipu, ja sam rekao da se čuju rafali. Pucnjava se čuje, deset, 15 kratkih rafala se čulo. Kasnije kroz nekoliko minuta javljaju da je terorist ubijen”, rekao je Beganović.

“Nikada se nisam bojao ničega. Ja bih ga ubio da nisu oni, ja branim građane, svoje selo i Bosnu i Hercegovinu”, naglasio je.

Klix.ba piše kako je Gačić bio dobro opremljen i naoružan kada je ušao u razmjenu vatre s policijom. Na sebi je navodno imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. “šmajser” te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Gačić je, podsjetimo, ubio četiri osobe. Za dva je ubojstva služio zatvorsku kaznu. Nekoliko mjeseci nakon što je pušten iz zatvora, u ponedjeljak, je ubio vlasnika jedne trgovine, a u subotu navečer i policajca kojem je uzeo oružje. Policija ga je locirala u utorak ujutro, a u poslijepodnevnim satima nakon vatrenog okršaja su ga i usmrtili.

Komentiraj