[quote_box_center]

  • Uskrs je ove godine u Gorskom kotaru i Lici počeo sa snijegom, a u mnogim dijelovima Hrvatske i s kišom
  • Novi je snijeg napadao i na Sljemenu, a padat će i sljedećih dana
  • Na Jadranu puše jaka bura, pa su zatvoreni neki dijelovi autocesta

[/quote_box_center]

Uskrs je ove godine u Gorskom kotaru i Lici počeo sa snijegom, a u mnogim dijelovima Hrvatske i s kišom. Novi je snijeg napadao i na Sljemenu. Na Jadranu puše jaka bura, pa su zatvoreni neki dijelovi autocesta.

U Begovom Razdolju bila su 23 centimetra snijega, s tim da su tijekom noći pala četiri nova centimetra. Na Sljemenu je pao centimetar novog snijega, a u Pargu tri. Na Zavižanu ima 82 centimetra starog snijega, ali i tamo je počeo padati novi.

Snijeg u Lici i Gorskom kotaru
Snijeg u Lici i Gorskom kotaru

Hrvatski je autoklub izvijestio da je zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvora Posedarje i tunela Sveti Rok. Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, u oba smjera i dionica Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene te DC 54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Sv.Kuzam i Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

I sutra moguć snijeg

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici, na mostu Rječina.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja.

Danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u gorskim predjelima s malo snijega.

Poslijepodne i potkraj dana na sjevernom jadranu i u zapadnim krajevima djelomično razvedravanje. Vjetar povremeno umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 5 do 10, gorju malo niža, a na Jadranu i do 13 °C.

Sutra je u gorju također moguć snijeg, a ljepše se vrijeme može očekivati tek od polovice idućeg tjedna.

Komentiraj