Loše stanje poljudskog travnjaka kvari kulisu derbija

U sedmom kolu HT Prve lige Hajduk u subotu od 18:30 u najvećem derbiju hrvatskog sporta na Poljudu dočekuje Dinamo.

Igrače će dočekati dobro popunjene tribine obzirom da je dan prije derbija prodano više od 28 tisuća ulaznica i pretplata no aktere će dočekati i loše stanje travnjaka koje je bilo uočljivo i u susretu drugog kola Druge HNL u kojem je Hajduk II prošlog vikenda bio bolji od Kustošije (4:0).

Uz oštećenja teren je zbog sanacije posut pijeskom koji također otežava kretanje lopte i igrača. Posljednji put travnjak je na glavnom terenu promijenjen u rujnu prošle godine nakon što je bio oštećen zbog Ultra Europe Festivala koji se od ove godine održava u Park mladeži no očito ni to nije pomoglo da travnjak bude u dobrom stanju tijekom čitave sezone.

Nije samo glavni travnjak Poljuda u lošem stanju nego i glavni pomoćni teren na kojem je prošlog ljeta postavljena hibridna podloga, a koji za treninge koriste prva i druga momčad što stručnom vodstvu dodatno otežava svakodnevni rad.

Trener Hajduka Damir Burić je na današnjoj konferenciji za medije o ovom problemu rekao:

“Vidjeli ste u kakvom je stanju glavni teren, a ni pomoćni teren nije u baš nekom dobrom stanju. Jako čudna situacija za nas da su u ovo vrijeme tereni kakvi jesu. Moramo puno improvizirati u svakodnevnom radu, ali snalazimo se. Teren će i za nas i za protivnika biti isti, sad je pitanje kako ćemo se naviknuti na to. U svakom slučaju se vidi da će trebati još jedan dodir više u igri ako želimo brže i kvalitetnije igrati jer po tom terenu drugačije nije moguće. I pored terena svejedno se nadamo dobroj utakmici.”

Upit o lošem stanju travnjaka, zašto je do toga došlo, što se poduzima kako bi se ono popravilo te u kojem roku je moguće očekivati poboljšanja, kao i tko točno i koliko djelatnika je zaduženo za održavanje smo uputili klubu, a iz press službe s Poljuda smo dobili odgovor na samo neka od postavljenih pitanja:

“Hvala Vam na upitu i interesu za problematiku koja i nas posljednje vrijeme tišti. Svjesni smo situacije i trenutnog stanja travnjaka kako na glavnom, tako i na pomoćnom terenu poljudskog stadiona. Naši zaposlenici svakodnevno rade na uklanjaju problema. Poljudski travnjaci su, kao što je poznato, opterećeni treninzima i utakmicama brojnih selekcija, od prve i druge momčadi, pa sve do nižih uzrasta unutar Akademije, a na ruku nam i ne idu i nepogodni vremenski uvjeti, odnosno vrlo visoke temperature koje se ne spuštaju već duže razdoblje, a pogotovo ne u noćnim satima.

S obzirom da je infrastruktura praktički nepromijenjena (uz poneke blage preinake) od otvaranja stadiona 1979. godine, u četverogodišnjem Planu i programu rada predsjednika Uprave HNK Hajduk, jedan od ciljeva Kluba je i gradnja modernog nogometnog kampa s mini stadionom, terenima i pratećim objektima. S tim su upravo ciljem predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić i dopredsjednik Lukša Jakobušić nedavno boravili u Sloveniji gdje su bili gosti u kampu Nogometnog saveza Slovenije (NZS).

Klub paralelno radi na sanaciji problema kojeg ste i sami uočili i obavlja sve pripremne radnje prema postojećem planu za pronalazak dugoročnog rješenja.”

Dok Hajduk radi na sanaciji travnjak i pronalasku dugoročnog rješenja gledatelji, igrači i treneri će ostati uskraćeni za idealne uvjete kakve najveći derbi i zaslužuje.

Komentiraj