Davor Puklavec/PIXSELL

LOŠA NAVIKA Hrvati gledaju televiziju više od šest sati dnevno

[quote_box_center]

  • Saudijci televiziju gledaju 407 minuta dnevno, a slijede ih Hrvati s 377 i Rumunji s 340 minuta. Dalje su na popisu Litavci s 325 te Srbi i Amerikanci s po 300 minuta dnevno
  • U konkurenciji s internetom najviše su izgubile dnevne novine koje se čitaju za četvrtinu manje nego prije četiri godine i časopisi koje se čita 19 posto manje, dok se televizija gleda samo šest posto manje

[/quote_box_center]

Hrvati gledaju televiziju više od šest sati dnevno i po tome su ispred nas samo Saudijci, objavila je međunarodna marketinška agencija ZenithOptimedia.

Saudijci televiziju gledaju 407 minuta dnevno, a slijede ih Hrvati s 377 i Rumunji s 340 minuta. Dalje su na popisu Litavci s 325 te Srbi i Amerikanci s po 300 minuta dnevno.

U istraživanje je bilo uključeno 65 zemalja svijeta, a prvih 20 zaokružuju Francuzi i Nijemci koji televiziju gledaju 240 odnosno 238 minuta dnevno.

Dnevna konzumacija medija na globalnoj razini od 2010. do 2014. godine je porasla s 462 na 485 minuta dnevno. Uzrok tomu je povećano korištenje interneta na kojem ljudi provode 109.5 minuta na dan, gotovo dvostruko više nego prije četiri godine. Predviđa se kako će se takav trend nastaviti.

U konkurenciji s internetom najviše su izgubile dnevne novine koje se čitaju za četvrtinu manje nego prije četiri godine i časopisi koje se čita 19 posto manje, dok se televizija gleda samo šest posto manje.

Televizor je i dalje ostao najpopularniji medij, u svjetskom prosjeku u televizijski ekran se gleda 184 minute dnevno.

Komentiraj

Source:Darko Jeras