FaH

Los Angeles: Zaplijenjen eksploziv i uhićen muškarac uoči gay pridea

Muškarac koji je prevozio arsenal oružja i eksploziva uhićen je u okolici Los Angelesa nekoliko sati prije gay pridea i nakon pokolja u gay klubu u Orlandu, objavili su vlasti i mediji.

“Muškarac je uhićen u Santa Monici”, na obali pokraj Los Angelesa, u nedjelju ujutro a “posjedovao je oružje i drugi opasni materijal”, ističe se u priopćenju policije losangeleskog okruga.

“Savezna policija istražuje moguću povezanost te osobe s gay prideom koji se održava u West Hollywoodu”, mjestu u losangeleskoj aglomeraciji, drugoj po veličini u Sjedinjenim Državama, dodaje FBI u priopćenju.

Glasnogovornica FBI-ja potvrdila je za AFP da se “provodi istraga u vezi s uhićenjem”, kao pomoć policiji Santa Monice.

Potonja nije htjela komentirati izgred, ali je dobroobaviješten izvor potvrdio da je povezan s automobilom s “eksplozivnim materijalom”.

Mjesna glasila pišu da je policija Santa Monice u noći na nedjelju pronašla automobil registriran u Indiani, na sjeveru SAD-a.

Opet po pisanju lokalnih medija, osumnjičenik je redarstvenim snagama rekao da je došao u grad kako bi sudjelovao u povorci ponosa, godišnjem okupljanju homoseksualaca na kojemu se prije nego je objavljena informacija o pokolju u Orlandu, očekivalo 400.000 ljudi. U pucnjavi u gay klubu u Orlandu ubijeno je 50 i ranjene su 53 osobe.

Mreža CNN prenosi da je vlasti upozorio susjed.

Policija losangeleskog okruga dodaje da je, “bude li trebalo”, “potpuno spremna” odgovoriti na napad poput onoga koji se dogodio u Orlandu i da je radi održavanja povorke ponosa tijekom vikenda “pojačala” broj redarstvenika.

Komentiraj