Dusko Jaramaz/PIXSELL

LORENCIN OSTAJE MINISTAR TURIZMA? “Orešković me nazvao, sutra ćemo se naći na kavici”

Još uvijek aktualni ministar turizma, IDS-ov Darko Lorencin u četvrtak je, gostujući u emisiji RTL Danas, otkrio kako je dobio poziv od mandatara Tihomira Oreškovića, s kojim će se sastati ‘na kavici’ u petak. Orešković je imao sastanke s nekim ministrima, a tada su počeke glasine kako bi i dio aktualne vlade mogao podržati novu vladu ili čak nastaviti u njoj sudjelovati.

Na pitanje što bi se moralo dogoditi da ostane u ministarskoj fotelji, Lorencin kaže da o tom područuju ne odlučuje on, nego njegova stranka. “Stranka ima svoja tijela i kad dođe vrijeme za to, osoba za razgovor je po tom pitanju predsjednik stranke Miletić. Stranačka tijela će to razmotriti ako dođe do toga”, rekao je danas Lorencin.

O novom mandataru Lorencin ima dobro mišljenje, napominjući kako će Hrvatskoj svakako dobro doći čovjek koji je bio na čelu velikog dijela multinacionalne kompanije u farmaciji, s takvim iskustvom, takvim pregledom situacije i menadžerskim vještinama.

Upitan hoće li IDS podržati novu vladu, Lorencin odgovara kako to nije pitanje za njega, već za stranku koja će reći svoje.

Komentiraj