Lorde izdaje knjigu fotografija sa njezinog putovanja na Antarktik

Novozelandska pop zvijezda hrvatsko irskog porijekla Elly Yelich O’Connor – Lorde, prošle je godine sa svojom prijateljicom Harriet Were posjetila Antarktik s gomilom fotografske opreme s ciljem da snimljene fotografije objave u knjizi „Going South“.

“Fotografije su ispale tako lijepe pa sam mislila da je ispravno pretvoriti ih u malu knjigu poput nekog kataloga zajedno sa zapisom koji sam napisala o svom iskustvu na zaleđenom kontinentu. Zove se „Going South“, knjiga je u mekom uvezu s više od 100 stranica fotografija te popratni tekst.” , napisala je Lorde povodom najave svoje knjige fotografija.

24-godišnja zvijezda otkrila je da joj je putovanje u ledenu divljinu pomoglo ponovno zapaliti kreativnu vatru i da je djelovalo kao “sredstvo za čišćenje” prije snimanja sljedećeg LP-a. “Uvijek ću ovo putovanje držati kao životni vrhunac iz mnogih razloga, ali posebno sam zahvalna na njemu kao na putu koji mi je pokazao početke novog svijeta koji nastavljam graditi i vrlo sam uzbuđena što ću vam ih konačno pokazati.“ , rekla je još Lorde uz objašnjenje da je ta knjiga zapravo uvod u njezin novi album.

Prvih 500 prodanih knjiga biti će isporučeno s potpisanom razglednicom, a prodajom će se prikupiti novac za fond stipendija za organizaciju  na Novom Zelandu, koja će potom postdiplomcima omogućiti putovanje na Antarktiku kako bi proučavali klimatske promjene.

Komentiraj