Londonski National Theatre nudi vrhunske kazališne predstave na YouTubeu

Poznato je da su se uslijed pandemije koronavirusa zatvorila kazališta diljem svijeta ali se umjesto toga brojne popularne predstave prikazuju na YouTubeu. S tom praksom je u četvrtak navečer krenuo i glasoviti londonski National Theatre koji je u četvrtak s početkom u 20 sati na svom YouTube kanalu prikazao hit predstavu „One Man Two Guvnors“ s Jamesom Cordenom u glavnoj ulozi. U roku od 16 sati predstavu je pogledalo više od milijun ljudi. To ni ne čudi s obzirom da je Corden 2012. godine za ulogu toj predstavi dobio nagradu Tony za najboljeg glumca. Ova predstava moći će se pogledati na YouTubeu još tjedan dana.

U sklopu ovog projekta nazvanog „National Theatre at Home“ svakog četvrtka u 20 sati prikazivati će se nova predstava. Slijedeći četvrtak, 9. travnja, biti će prikazana kazališna adaptacija “Jane Eyre” Charlotte Brontë. Zatim slijedi kazališna adaptacija “Treasure Island” (Otok s blagom) Roberta Louisa Stevensona te „Twelfth Night” (Na tri kralja) gdje Tamsin Greig glumi Malvolia u ovoj klasičnoj Shakespeareovoj komediji.

Gledanje ovih predstava je besplatno ali gledatelji mogu donirati određeni iznos, ako žele, s obzirom da će kazalište biti zatvoreno barem do srpnja. Tijekom prve večeri uplaćeno je 50 tisuća funti.

U sličnu akciju krenuo je i Andrew Lloyd Webber koji će svakog tjedna prikazati na YouTubeu jedan od svojih mjuzikala. Inicijativa, koju je nazvao „The Shows Must Go On!”, kreće večeras u 20 sati s predstavom “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat” iz 2000. u kojoj glume Donny Osmond, Joan Collins i Richard Attenborough. Predstava će biti dostupna tijekom 48 sati. Slijedeći vikend biti će prikazana predstava “Jesus Christ Superstar” iz 2012. gdje glume Minchin, Mel C. i Chris Moyles. I te su predstave besplatne a gledatelji mogu dragovoljno uplatiti određeni iznos za humanitarne udruge kao što su Acting for Others, Broadway Cares i Actors Benevolent Fund.

Komentiraj