Britanski umjetnik muralima upozorava na negativne klimatske promjene

Unsplash/Hin Bong Yeung

Britanski ulični umjetnik Louis Masai svojim djelima upozorava na negativne klimatske promjene i očuvanje ugroženih životinjskih vrsta.

Većina njegovih graffita ili murala u zadnje vrijeme nosi ovu globalnu poruku. Upozorenja, komentiranja i podizanja svijesti nikad dosta, jer se promjene pokreću sporo, no ipak se dosad u brojnim svjetskim državama puno toga učinilo. Velika Britanija je nakon Kalifornije zabranila neke predmete iz asortimana jednokratne plastike, a američka država je nedavno donijela odredbu, koja u prvi plan stavlja vozila na električni pogon.

Masai za stvaranje svojih djela koristi razne tehnike popularne za izražavanje u području ulične umjetnosti. Njegove životinje imaju šarene zakrpe, dio su većeg mozaika ili izgledaju poput plišanih igračaka, a tu simboliku ne bi smjeli zaobići, jer životinje nisu igračke i nikada to ne bi trebale postati. Još gori scenarij je taj, da bi se nekih vrsta životinja mogli sjećati samo u obliku plišanih igračaka, u dokumentarnim filmovima ili kao izložak u muzeju.

“Ljudi trebaju više živjeti u skladu s prirodom”, rekao je za medije umjetnik.

Komentiraj