LONDON Pet nebodera evakuirano zbog opasnosti od požara

EPA/TOLGA AKMEN

Stanari pet nebodera na sjeveru Londona evakuirani su u noći s petka na subotu prema uputama vlasti, devet dana nakon dramatičnog požara nebodera Grenfell.

Nešto prije ponoći općinsko vijeće Camdena najavilo je da će ukupno 800 stanova u pet nebodera kompleksa Chalcots Estate biti hitno evakuirano kako bi se omogućilo provođenje hitnih radova na sigurnosti od požara.

Vanjska obloga zidova tih zgrada ista je kao ona koja je pokrivala Grenfell u čijem je požaru u noći s 13. na 14. lipnja poginulo najmanje 79 osoba. Radovi bi trebali trajati između dva i četiri tjedna.

Tijekom noći stanari su napustiti neboder Taplow s prtljagom. Upućeni su prema lokalnom zabavnom centru Swiss Cottage Leisure Center gdje su trebali provesti noć.

Camden je istaknuo u prvim satima subote da je rezervirao stotine hotelskih soba u Londonu za stanare zgrada Chalcots Estate.

Premijerka Theresa May izjavila je u četvrtak da je “vlada naredila pregled vanjske obloge svih zgrada” sa socijalnim stanovima pod upravom države u cijeloj Velikoj Britaniji.

Samo u Engleskoj, 600 zgrada ima izolaciju i fasadnu oblogu slične onima nebodera Grenfell.

Komentiraj