LONDON: Mercedesov tim Formule 1 kreće s isporukama deset tisuća respiratora

Mercedesov Formula 1 tim će tijekom tjedna započeti isporuku do deset tisuća novih uređaja za disanje Britanskoj nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) kako bi se pomoglo u borbi protiv koronavirusa, objavio je BBC.

Respiratori će pomoći pacijentima s plućnim infekcijama da lakše dišu kada sama maska sa kisikom ​​više nije dovoljna. Uređaj je razvio tim inženjera tvrtke Mercedes i University College London (UCL), kao i kliničari u bolnici UCL.

Nakon procjena pacijenata u bolnici UCL i drugim bolnicama londonskog područja, uređaj je prošlog tjedna dobio regulatorno odobrenje. Napravio je narudžbu za do deset tisuća uređaja.

Mercedes preuredio svoja postrojenja kako bi osigurao prenamjenu za izradu respiratora

Mercedesovo postrojenje u Brixworthu u Engleskoj, gdje su F1 motori dizajnirani i razvijeni,  preuređeno je kako bi udovoljilo toj potražnji i očekuje se da će proizvoditi tisuću uređaja dnevno.

Mercedes je potvrdio da je za izradu prvog uređaja trebalo manje od 100 sati od prvog sastanka i rekao da će dizajn biti široko dostupan kako bi ostali zdravstveni sustavi mogli pružiti podršku pacijentima s Covid-19.

Komentiraj