LOKVE: Vijećnici HDZ-a razotkrili prometnu nesreću SDP-ova načelnika, on priznao

Načelnik općine Lokve Toni Štimac priznao je da je prošli tjedan razbio općinski automobil vozeći pod utjecajem alkohola nakon što je petoro vijećnika o tom izgredu zatražilo sjednicu općinskog vijeća, objavio je Novi list.

Četvoro vijećnika HDZ-a i jedna nezavisna vijećnica dopisom su od predsjednika vijeća zatražili sjednicu “radi izvješća o prometnoj nezgodi koja se dogodila dana 25. kolovoza 2020. godine i kojom je prouzročena materijalna šteta Općini Lokve te eventualnog utvrđivanja političke odgovornosti općinskog načelnika”, stoji u njihovu dopisu.

“Raspolažemo podacima da je u noći 25. kolovoza 2020. godine nakon održavanja svečane sjednice Općine Lokve na autocesti Rijeka – Zagreb, općinski načelnik Toni Štimac (SDP) neovlašteno upravljao službenim vozilom u vlasništvu Općine Lokve te neodgovornim ponašanjem izazvao prometnu nezgodu u kojoj je vozilo Opel Zafira razbijeno, čime je nastala materijalna šteta za Općinu Lokve”, navode i traže da predsjednik vijeća “od samog načelnika, odnosno od ovlaštenih tijela” zatraži službene podatke o tome, jer dosad nisu dostupni.

Načelnik Štimac priznao je nezgodu. “Zbog radnih obveza i sastanka koji sam drugi dan ujutro imao u Rijeci, nakon završene svečane sjednice Općinskog vijeća krenuo sam prema roditeljskoj kući službenim automobilom i na tom putu dogodila se prometna nesreća u kojoj sam jedini sudionik bio ja. Oko 21 sat krenuo sam prema Rijeci. Nažalost, precijenio sam svoje mogućnosti i pred samom ulazom u Rijeku, nedaleko od Jadranskog galenskog laboratorija, na trenutak sam zaspao te zahvatio bankinu. Na svu sreću, u isti sam se tren probudio, zakočio i zaustavio auto u kojem se zračni jastuci nisu ni otvorili. Odmah sam pozvao policiju koja je utvrdila okolnosti nesreće i vožnju pod utjecajem alkohola”, kazao je Novom listu.

Štimac se ispričao. “Premda mi se ovakva nesreća dogodila prvi put, svjestan sam da sam pogriješio i još jednom upućujem javnu ispriku. Bio je to trenutak nesmotrenosti i prihvatit ću sve posljedice i odgovornost prema rješenju prometne policije te snositi sve sankcije sukladno zakonima”, kazao je.

Predsjednik općinskog vijeća Vid Arbanas najavio je da će sjednicu vijeća sazvati u roku od petnaest dana, a podnositelji zahtjeva kažu da će, “utvrdi li se da je načelnik neodgovornim postupcima prouzročio prometnu nezgodu i time nanio štetu Općini Lokve”, tražiti načelnikovu ostavku.

Komentiraj