Lokomotiva povratak na terene obilježila bodom kod Slaven Belupa

U zaostaloj utakmici 6. kola HT Prve lige Slaven Belupo i Lokomotiva su u Koprivnici odigrali bez pogodaka. Domaćini su tako došli do već petog remija u devet odigranih utakmica dok su gosti upisali bod nakon povratka na travnjake poslije zabilježenih pozitivnih slučajeva koronavirusa u momčadi.

Lokomotiva je prvu opasnu situaciju kreirala u 9. minuti kada je Sammir iz slobodnog udarca uputio loptu u šesnaesterac domaćih, ali ispred Cokaja u posljednji trenutak loptu u korner izbacuje Božić.

Nakon ubačaja iz kornera lopta u ruku u kaznenom prostoru pogađa Jeffrena, no VAR nije smatrao da sudac Pejin treba pogledati snimku te situacije.

Farmaceuti su opasno zaprijetili u 19. minuti kada je Knoll ostavio loptu za Jeffrena, a njegov udarac s 15 metara u korner odbija Hendija. Vratar Lokomotive je na razini i u 25. minuti kada je obranio udarac Knolla koji je pucao s ruba kaznenog prostora nakon dodavanja Mlinara.

Lokomotiva je uzvratila u 29. minuti kada je Kallaku odličnim dodavanjem u priliku izbacio Aliyua, no njegov pokušaj odlazi daleko pored vrata.

U 36. minuti Markovićev ubačaj s lijeve strane pretvorio se u opasan šut koji je prohujao malo iznad grede. Minutu kasnije na drugoj strani je uzvratio Jeffren čiji udarac od bloka odlazi malo pokraj vratnice.

Slaven je zaprijetio i u 38. minuti kada je Soldin i Glavčićev udarac blokirao Maliki. Prilikom prvog pokušaja lopta je Malikija pogodila u ruku, a VAR je pozvao suca Pejina na pregled snimke, no on je smatrao da se ne radi o kaznenom udarcu.

U 41. minuti Filipović sigurno brani prizemni pokušaj Tucija s ruba šesnaesterca. Tri minuta kasnije i Hendija je siguran nakon udarca Lulića.

U posljednjoj minuti prvog dijela Tuci se u kaznenom prostoru minijaturom oslobodio svojih čuvara, ali Filipović je na vrijeme izašao s vrata i pokupio loptu prije nego što je napadač Lokomotive uspio uputiti udarac.

Prva prilika u drugom poluvremenu pripala je gostima. Cokaj je u 56. minuti odlično pucao s dvadesetak metara, ali Filpović paradom brani njegov udarac koji je išao pod samu gredu.

Netom što je ušao u igru udarac je okušao i debitant Chaija, no Filipović još jednom dobrom obranom čuva svoju mrežu.

U 68. minuti opasna kontra Slavena završila je ubačajem Bogojevića koji je u posljednjem trenutku uspio blokirati Marković.

Pet minuta kasnije Lokomotiva je odigrala dobru akciju koju je ubačajem s desne strane na završio Karačić, ali na pet metara Aliju nije uspio zahvatiti loptu.

Jeffren u 84. minuti ubačajem pronalazi Krstanovića, a on ostavlja loptu za Glavčića, no branič Lokomotive otklanja opasnost. U 86. minuti sudac Pejin nije smatrao da je kontakt Solde i Tahiraja u šesnaestercu Slavena dovoljan da se pokaže na bijelu točku što je bilo posljednje uzbuđenje na susretu.


Ljestvica:

Komentiraj