Lokomotiva od Dinama dobila Sandra Kulenovića

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka Dinamo je na posudbu do konca sezone Lokomotivi dao mladog napadača Sandra Kulenovića.

“Od prvoga dana prijelaznog roka, kada sam saznao da bi se moglo ostvariti, htio sam doći baš u Lokomotivu. Prepoznao sam da se u klubu sjajno radi i da je Lokomotiva klub gdje mladi igrači dobivaju prilike za razvoj. Ove sezone Lokomotiva je napravila veliki iskorak u odnosu na prošlu sezonu, igraju ofenzivno i atraktivno, vjerujem kako ću se brzo uklopiti u ekipi!”, izjavio je Kulenović za službene stranice novog kluba.

Kulenović je prve nogometne koraka napravio u Velikoj Mlaki i Zagrebu nakon čega je prešao u omladinsku školu Dinama. U ljeto 2016. godine odlazi u poljsku Legiju odakle je jednu sezonu bio posuđen Juventusu gdje je igrao za juniorsku momčad. Nakon 36 nastupa i šest golova u dresu aktualnog poljskog prvaka u ljeto 2019. godine vratio se u Dinamo koji je tom prilikom isplatio odštetu od dva milijuna eura dok je Kulenović dogovorio suradnju na pet sezona.

Nakon što se u Maksimiru nije najbolje snašao obzirom da u 18 utakmica nije uspio postići prvijenac u rujnu 2020. godine poslan je na posudbu u Rijeku gdje je prošle sezone u 37 utakmica imao osam golova i šest asistencija, no prvoligaš s Rujevice ovog ljeta nije iskoristio opciju otkupa njegova ugovora. Za mladu reprezentaciju Hrvatske je u 16 nastupa zabio šest golova te je bio član momčadi koja je pod vodstvom Igora Bišćana ove godine igrala u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Komentiraj