Lokomotiva i Hajduk neće igrati predstojećeg vikenda

Utakmica 9. kola HT Prve lige između Lokomotive i Hajduka, koja je trebala biti odigrana u subotu, 24. listopada, s početkom u 17.05 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Lokomotive.

Budući da je poslije obavljenog testiranja cijele momčadi utvrđena zaraza koronavirusom kod četvorice igrača, a da još dvojica imaju epidemiološku mjeru samoizolacije, Nogometni klub Lokomotiva nije mogao nastaviti redovito natjecanje i zatražio je odgodu utakmice 9. kola HT Prve lige Lokomotiva – Hajduk. U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja Hrvatski telekom Prve lige, Josipa Breznog, između ostaloga stoji:

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK-a Lokomotiva donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”.

Lokomotiva je iz istih razloga odgodila i utakmicu 8. kola u kojem je prošlog vikenda trebala gostovati kod Osijeka u Gradskom vrtu.

Komentiraj