Lokalni stožeri: U Koprivnici umrla štićenica Doma, u Slavonski Brod se vraćaju još trojica radnika iz Švedske

U Hrvatskoj je dosad zabilježeno 2244 slučajeva zaraze kronavirusom, a 2027 osoba se oporavilo. Preminulo je 99 osoba, dok je još 118 na liječenju. Tijekom vikenda zabilježen je samo jedan slučaj zaraze.

Lokalni stožeri od jutra objavljuju nove podatke.

Koprivničko-križevačka

U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a od početka epidemije ukupno su zabilježena 92 oboljenja COVID-19 infekcijom.

U koprivničkoj Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” preminula osoba starije životne dobi, štićenica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koja je imala značajan komorbiditet. U populaciji Koprivničko-križevačke županije je još 16 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus, a njih 10 je na hospitalizaciji u koprivničkoj bolnici.

Potvrđena su i tri nova slučaja izlječenja COVID-19 infekcije protekom roka od 28 dana od infekcije te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza pa je ukupan broj osoba koje su preboljele COVID-19 infekciju porastao na 62.

Brodsko-posavska

Na području Brodsko-posavske županije nema novih oboljelih treći dan zaredom. Ukupan broj oboljelih osoba na području županije iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu trenutačno su 24 aktivne oboljele osobe od COVID-19.

Danas je s Upravom tvrtke Đuro Đaković Montaža dogovoren protokol povratka još trojice njihovih radnika s gradilišta u Švedskoj, a koji će se u Slavonski Brod vratiti ovaj tjedan. Radnicima će biti izrečena epidemiološka mjera samoizolacije u županijskoj karanteni s obzirom na to da je u prethodnim grupama koje su se vratile s istog gradilišta bilo ukupno 11 pozitivnih osoba na prisustvo virusa SARS-CoV-2.

Krapinsko-zagorska

Na području Krapinsko-zagorske županije već 27 dana nema novooboljelih od bolesti COVID-19. U protekla 24 sata testiran je 61 uzorak, od toga je 37 negativno, dok se za još 24 čekaju rezultati nalaza.

Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije i dalje iznosi 2, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 136. Dosad je testirano ukupno 2725 uzoraka.

Splitsko-dalmatinska

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih. Do sada su izliječene 464 osobe. 17 osoba je hospitalizirano. Šest zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. Četiri su osobe na respiratoru.

Šibensko-kninska

Dvanaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije, a broj oporavljenih i dalje je 82. U posljednja dva dana testirane su još četiri osobe, a od početka epidemije ukupno je testirano 2313 uzoraka. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 64 osobe koje su kontakti COVID pozitivnih osoba.

Zagrebačka

Na području Zagrebačke županije do ponedjeljka evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

Ličko-senjska

Ličko-senjska županija i dalje je koronafree zona, 37. dan za redom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

Primorsko-goranska

U Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Zadarska

Nema novih slučajeva. U protekla 24 sata testirano je 30 osoba i svi su nalazi negativni na koronavirus. Ukupno je testirano 2697 uzoraka. Pod aktivnim nadzorom su i dalje 4 osobe.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe.

Osječko-baranjska

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 120 uzoraka i ni jedan od njih nije bio pozitivan na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirana je jedna oboljela osoba. 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, s tim da je do sada 112 osoba izliječeno. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u samoizolaciji je sedam osoba, jedna manje nego jučer.

Bjelovarsko-bilogorska

Povoljna epidemiološka situacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije nastavlja se i dalje jer 40 dan zaredom nema oboljelih od koronavirusa.

Od početka pandemije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koronavirusom je bilo zaraženo 10 osoba i sve su ozdravile.

Istarska

Od jučer je u Istarskoj županiji ispitano 25 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Virovitičko-podravska

U posljednja 24 sata 29 osoba s područja Virovitičko-podravske županije testirano je na koronavirus i njihovi brisovi bili su negativni te se broj testiranih zaustavio na 1125.

Tako je nastavljen trend pozitivnih vijesti jer na području županije puna 23 dana nema novooboljelih od COVID-19. Od početka pandemije devetero je ljudi oboljelo od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan je muškarac preminuo od COVID 19.

Komentiraj