Lokalni stožeri dostavljaju najnovije podatke o novim slučajevima koronavirusa

Nakon jučerašnjih 190 novih slučajeva zaraze koronavirusom, počeli su pristizati najnoviji podaci lokalnih stožera u posljednja 24 sata.

Zagreb: 49 novih slučajeva

U Zagrebu je u protekla 24 sata potvrđeno novih 49 slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivno oboljelih 544, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Među novooboljelima, njih 13 za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu, 24 osobe su kontakti od prije pozitivnih osoba, a kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku.

“Tri su osobe došle iz BiH i jedna iz Francuske. Tri su novooboljele osobe iz azila, pa ih je sada ukupno četiri, a jedna je bila sudionik automobilističkog događanja (Zagreb-Novalja/Split)”, navode u priopćenju.

Jučer je testirano 780 osoba, a zbog novih oboljenja, izrečena je mjera samoizolacije za 186 osoba.

Iz Stožera napominju da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na Zagreba negativni na SARS-CoV-2. Također, nije bilo pozitivnih nalaza učenika i nastavnika pa tako niti novih samoizolacija po razredu.

Trenutno su u Zagrebu djeca četiri razreda u samoizolaciji, u tri osnovne i u jednoj srednjoj školi.

Osječko-baranjska županija: Osam novih slučajeva

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata analizirano je ukupno 226 uzoraka, a od toga je s područja Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus bilo osam (Grad Osijek 3, Đakovo 2, a Grad Valpovo te općine Čepin i Semeljci po 1).

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze se 22 osobe oboljele od covida-19, od kojih je jedna na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 23 kontakta novopozitivnih osoba, a pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno je 381 osoba.

Policija je obavila 21 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje te mjere.

Istarska županija: Dva nova slučaja

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 442 uzoraka briseva (275 za administrativne potrebe) na Covid-19, od kojih su potvrđene 2 novozaražene osobe.

U jednom slučaju radi se o osobi iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Jedan strani državljanin (Maroko), član sportske ekipe smještene u Poreču testiran je i potvrđen kao pozitivan na koronavirus.

Tijekom jučerašnjeg dana testirani su svi ostali članovi sportske ekipe i negativni su. Izliječeno je 6 osoba.

Trenutno je 53 aktivnih slučajeva osoba pozitivnih na covid-19. U mjerama samoizolacije nalazi se 397 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka županija: Nema novih slučajeva

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Ličko-senjska županija: Jedna osoba novooboljela 

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od covida-19.

Oboljela osoba je s područja općine Perušić i bliski je kontakt ranije oboljele osobe. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe.

Ukupno je s područja Ličko-senjske županije 107 osoba oboljelo od covida-19, od čega je 47 aktivnih slučaja, 59 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 sata testirane su 23 osobe, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Komentiraj