Patrik Macek/PIXSELL

LOKALNI IZBORI: HKDU i HKS smatraju da bi na izborima “mogli biti iznenađenje”

Predsjednik Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU dr. Marko Veselica) Dean Golubić sa suradnicima u utorak je najavio da će HKDU i Hrvatska demokratska stranka (HDS) izaći na lokalne izbore u mnogim gradovima, općinama i županijama, uključivo i u Gradu Zagrebu gdje bi, prema njegovim riječima, “mogli biti iznenađenje izbora”.

Na konferenciji za novinare podsjetio je da je HKDU, osnovana 1992., ponovo obnovljena 2013. te naglasio kako imaju oko 100 ogranaka po cijeloj Hrvatskoj, najviše u Zagrebu te ocijenio kako će u kratkom roku biti jedna od respektabilnijih stranaka.

Ustvrdio je da u Hrvatskoj ima pojedinaca i stranaka koji su u politiku zalutali, iznijevši primjer Mosta i Živog zida.

Za njih je ocijenio da nemaju nekakvih programa ni ideja za bavljenje politikom te naveo kako glasači u potrazi za tzv. “trećom opcijom”, njima daju podršku na izborima.

U HKDU su pak mladi i perspektivni ljudi, “koji nisu zalutali u politiku, već su u nju došli da ostanu”, dodao je.

Mišljenja je da u Hrvatskoj je potrebna nova duhovna perspektiva te naveo da je HKDU tu kako bi dokazao da to može učiniti te da zauzme mjesto na političkoj sceni kao “treća opcija” koja bi se kasnije borila s HDZ-om i SDP-om za preuzimanje vlasti.

Golubić je najavio da će na predstojeće lokalne izbore izaći u većini gradova, općina i županija, a u Zagrebu očekuje od 15 do 18 tisuća glasova s kojima bi prešli izborni prag i ušli u Gradsku skupštinu.

“Ako se ne pronađe kvalitetan kandidat za gradonačelnika, sigurno ćemo istaknuti i svog kandidata”, rekao je te dodao da među kandidatima koji su dosad najavili svoju kandidaturu nitko nema nikakvu viziju za Grad Zagreb, već se vode političkom demagogijom, pustim obećanjima i pričama.

Najavio je da će HKDU imati i svoje kandidate u Splitu, Rijeci, a da će u Osijeku vjerojatno podržati Antu Đapića.

“Izaći ćemo na izbore i boriti se jer smatramo da u ovom trenutku možemo napraviti dobar rezultat”, naglasio je Golubić te ocijenio da bi mogli biti i iznenađenje ovih izbora.

Komentiraj