HINA

Lokalna vlast u Kostreni zabranila koncert Thompsona

Marko Perković Thompson trebao je 28. travnja održati koncert u Sportskoj dvorani Kostrena, no čini se kako se on ipak neće održati.

Naime, iz Komunalnog društva Kostrena, koje upravlja sportskom dvoranom, Thompsonovom menadžeru poslan je dopis kojim se otkazuje ugovor o privremenom korištenju dvorane sklopljen 19. ožujka 2018, javlja Novi list.

“Na prijedlog predstavnika branitelja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održani su sastanci s predstavnicima korisnika na kojima je izražena želja za dolazak M. P. Thompsona u sklopu odigravanja memorijalnog malonogometnog turnira za Ivicu Opačka Paju. Navedeni datum nije odgovarao predstavnicima korisnika te im je kao potencijalnim korisnicima SD-a Kostrena poslan prijedlog ugovora s raspoloživim terminima.

Nakon konzultacija predstavnika davatelja, kao i predstavnika branitelja s načelnikom Općine Kostrena donesen je zaključak da u ovom trenutku zbog političke situacije na lokalnoj razini nije prikladno gostovanje predloženog izvođača jer bi se isto moglo protumačiti kao angažman u povodu obilježavanja 25. obljetnice osnutka Općine Kostrena u aranžmanu Općine Kostrena ili KD-a Kostrena. Od strane načelnika Općine Kostrena g. Dražena Vranića usmeno je predloženo da se koncert M. P. Thompsona odgodi do daljnjega, a pošto se radi o najvišem predstavniku izvršne vlasti našeg jedinog vlasnika, donesena je odluka iz naslova”, navodi se u obrazloženju KD Kostrena, čiji je direktor šef kostrenskog HDZ-a Tomislav Matić.

Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić kaže kako Općina Kostrena, niti on osobno, nisu bili upoznati s namjerom održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona, niti je za organizaciju takvog koncerta prije započinjanja bilo kakvih razgovora s izvođačem dao svoju suglasnost bilo kome za održavanja tog koncerta. Dodaje kako je predsjednik UDVDR-a Kostrena Franjo Božinović samoinicijativno organizirao koncert.

Komentiraj