Pixsell

Lokalizirana dva velika požara u Zagrebu

U popodnevnim i večernjim satima u subotu u Zagrebu su buknula dva požara – u “Staroj Zagrepčanki” u Heizelovoj ulici i u CIOS-u u Jankomiru, javja N1.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih kazao je oko 22.15 sati za HRT sati da su oba požara lokalizirana. “Ekipe koje su gasile u “Zagrepčanki” su se upravo vratile, dok će one u C.I.O.S-u ostati vjerojatno cijelu noć”, kazao je Jembrih i dodao kako je u C.I.O.S-u u večernjim satima požar gasilo 95 vatrogasaca sa 26 vozila.

Zagrebački vatrogasci gasili su požar u istočnome dijelu grada, na području Heinzlove ulice gdje je gorjela napuštena zgrada nakadašnje tvornice za preradu mesa “Zagrepčanka”, poznatija kao ‘Stara Zagrepčanka”.

U Operativnome dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb potvrdili su Hini da su u subotu u 18,45 sati primili dojavu o požaru na području Heinzlove ulice, te da su na požarište, ‘Staru Zagrebačanku’, upućena brojna vatrogasna vozila.

Jembrih je kazao da je bilo zahvaćeno skladište od 1000 kvadrata u kojem su bile velike količine kocki za potpalu. Taj požar gasilo je 40 vatrogasaca sa 14 vozila.

 

Komentiraj