HINA/ Mario STRMOTIĆ

Lokaliziran požar kod Šibenika

Lokaliziran je požar koji je u ponedjeljak nešto iza 17 sati buknuo na području Nos Kalika kod Šibenika, izvijestili su iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, uz informaciju da je dogašavanje tijekom večeri još uvijek u tijeku.

Požar, koji je lokaliziran u 21,10 sati, zahvatio je nisko raslinje i gustu mladu borovu šumu na površini od oko 1,5 hektara, a u gašenju su sudjelovali profesionalci iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Drniš te pripadnici DVD-a Drniš, Ružić i Promina – sveukupno 18 vatrogasaca i sedam vozila. Tijekom popodneva taj su požar gasile i zračne snage, ukupno dva air traktora.

Inače, tijekom dana na području Šibensko-kninske županije izbilo je čak šest požara otvorenog prostora. Dva na istom području Nos Kalika, gdje je vatra od 7 do 9 sati ujutro zahvatila travu i nisko raslinje na površini od 4.000 četvornih metara, a drugi požar, koji je planuo u 7,40 sati te je ugašen u 11,15 sati, zahvatio je travu i nisko raslinje na površini od 7.500 kvadrata nedaleko od ovog prvog.

U gašenju oba požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP i DVD Drniš.

U županijskoj Vatrogasnoj zajednicidoznaje se i da je jutros izbio i jedan manji požar na području Piližote u Općini Bilice, te još jedan na području Rasline.

U svom posljednjem izvješću u ponedjeljak navečer vatrogasci su izvijestili kako je još uvijek u tijeku intervencija na požaru koji je u 19,15 sati izbio na području Polače, gdje su upućeni iz DVD-a  Knin.

Komentiraj