Američki predsjednik Donald Trump uputio je u petak ozbiljnu prijetnju Sjevernoj Koreji, izjavivši kako je američka vojska spremna obračunati se sa Sjevernom Korejom. Trump je pritom koristio izraz ‘locked and loaded’, koji označava napunjeno oružje spremno za pucanje.

“Potpuno smo spremni za vojnu akciju, a oružje napunjeno za slučaj da Sjeverna Koreja djeluje nepromišljeno. Nadam se da će Kim Jong Un pronaći drugu soluciju”, napisao je Trump na Twitteru.

Nekoliko sati ranije američki ministar obrane Jim Mattis rekao je kako bi mogući rat između SAD-a i Sjeverne Koreje bio katastrofalan. “Rat je dobro poznata tragedija, nema potrebe crtati ga, on bi bio katastrofalan”, rekao je prvi čovjek Pentagona. Ministar obrane je rekao da je njegova odgovornost pripremiti vojne opcije bude li potrebno, ali da SAD zagovara diplomatski pristup sjevernokorejskog prijetnji

Sjeverna Koreja Trumpa je optužila da tjera korejski poluotok na ‘rub nuklearnog rata’. Pyomgyang je u četvrtak objavio kako će još ovog mjeseca ispaliti rakete u blizini američkog teritorija Guam.

Komentiraj