LNG Hrvatska objavio natječaje za kupnju FSRU broda i izgradnju prihvatnog terminala na Krku

Zarko Basic/PIXSELL

Tvrtka LNG Hrvatska kao promotor projekta izgradnje prihvatnog LNG terminala na otoku Krku raspisuje natječaj kojim poziva sve zainteresirane gospodarske subjekte za dostavu zahtjeva za sudjelovanje u postupku nabave dobara i usluga, a koji se sastoje od isporuke “Plutajuće jedinice za prihvat, skladištenje i uplinjavanje“  (FSRU brod) uz pružanje usluga upravljanja i održavanja FSRU-a, kao dio prihvatnog LNG terminala na otoku Krku, te sve zainteresirane gospodarske subjekte za dostavu zahtjeva za sudjelovanje u postupku nabave izvođenja radova i usluga za prihvatni LNG terminal Krk kao FSRU tehničkog rješenja, a koje se sastoji od projektiranja i izgradnje pristana, priključnog plinovoda, pomoćnih postrojenja i objekata.

Oba postupka nabave biti će provedena u nekoliko koraka, sa predkvalifikacijom kao prvim korakom te podnošenjem ponuda kao završnim korakom. Natječaji će biti objavljeni u domaćim i inozemnim službenim glasilima (Narodne novine, službeni glasnik Europske unije), te u nekolicini inozemnih tiskanih medija koji prate gospodarski sektor i međunarodne natječaje (Financial Times, website LNG World News). Potpisivanje ugovora za isporuku FSRU broda te za izvođenje radova očekuje se krajem 2017. godine, a rok za dostavu zahtjeva za sudjelovanje za oba predkvalifikacijska postupka je 29. rujna 2017. godine do 14 sati.

Direktor tvrtke LNG Hrvatska Goran Frančić za Nacional je istaknuo kako je projekt važan čimbenik diverzifikacije opskrbe prirodnim plinom te povećava sigurnosti opskrbe prirodnim plinom srednje i jugoistočne Europe. Također navodi da se očekuje sudjelovanje renomiranih izvođača, kako hrvatskih, tako i međunarodnih. Obzirom da je planirani završetak ugovaranja početkom 2018. godine, rok završetka cjelokupnog projekta je kraj 2019. godine, a početak isporuke plina s LNG terminala u prvim danima 2020. godine.

 

Komentiraj