Ljubo Pavasović Visković: “Nema opravdanja za napad na policiju. I tu nema nikakvog ali ni zareza”

U subotu je došlo do najvećeg okršaja policija i navijača u povijesti Hrvatske. Epilog incidenta je – četvero upucanih, dvadeset ozlijeđenih policajaca, petnaest ozlijeđenih navijača, 43 uhićenih.

Odvjetnik i bivši predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković  rekao je za emisiju ‘U mreži Prvog’ Hrvatskog radija da se na odmorištu Desinec u subotu navečer dogodio tragičan, loš i nepotreban događaj u kojem se dogodilo štošta lošega.

“Treba raditi na tome da se takav događaj ne ponovi nikada i svatko treba preuzeti svoj dio odgovornosti. U budućnosti treba ispraviti ono što nije valjalo”, poručio je i dodao da o napadu na službene osobe rasprava uopće nije potrebna.

“Nema opravdanja i nema razloga za napad na službenu osobu i tu nema nikakvog ali ni zareza. Moramo se postaviti jasno i poslati jasnu poruku”, istaknuo je odvjetnik za Hrvatski radio.

Nikola Milina: ‘Policajci su bili prisiljeni reagirati’

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je kako se napad na službene osobe nikako ne može opravdati. “Policija uvijek ulaže velike napore sa svim dionicima javnog okupljanja, posebice kada je riječ o nogometu i visoko rizičnim utakmicama. A derbiji su uvijek visoko rizične utakmice od samostalnosti Republike Hrvatske. Ovaj subotnji derbi nije odlučivao o ničemu što se tiče rezultata”, rekao je.

Milina je dodao da je policija predvidjela da bi moglo doći do određenih protupravnih ponašanja. “Zaista smo ovoj utakmici pristupili ozbiljno. Poduzeli smo mjere i planirali sve što je potrebno. Angažirali smo dovoljan broj snaga, rukovodeća razina je bila čak vi veća nego u nekim derbijima u ovoj sezoni”, dodao je.

Glavni ravnatelj policija rekao je da je došlo do napada na policijske službenike i da ovakve situacije nikome ne donose dobro. Dodao je kako nitko nije očekivao ovakvu razinu napada, pa ni policijski službenici, te da su policajci bili prisiljeni reagirati, čak su morali upotrijebiti vatreno oružje jer su i oni sami bili ugroženi.

Krešimir Antolić: ‘Nitko nikomu ništa nije zabranio’

Član Uprave Dinama Krešimir Antolić rekao je da je događaj koji se dogodio jako loš, stoga cijelo društvo, a posebice oni koji su uključeni u nogomet, trebaju biti sretni da nije došlo do smrtnih posljedica. Antolić je demantirao informacije koje su se jučer pojavile u medijskom prostoru.

“Nitko nikomu ništa nije zabranio. Mi smo jednostavno četiri dana prije utakmice Hajduku dostavili upute kako navijači toga kluba trebaju unijeti transparente i svoje navijačke rekvizite na jug stadiona u Maksimiru. To je nešto što je uobičajeno”, rekao je.

Podsjetio je da su Dinamovi navijači su isto dobivali takve upute kada su išli na gostovanja na europske utakmice. “To što navijačka skupina Torcida to nije ispoštivala, to nije pitanje, niti problem Dinama. Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo i žao mi je da se to dovodi u koloraciju s najnormalnijim postupanjem Dinama kao organizatora”, poručio je član Uprave Dinama.

Komentiraj