Ljubo Jurčić: “Strukture ekonomije u kojoj dominantno utječu usluge, najviše će pasti”

Ekonomski stručnjak Ljubo Jurčić u četvrtak je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao posljedice krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, kao i prosvjed ugostitelja.

“Analize su pokazivale da će štete za ekonomije kao što je Hrvatska iznositi od 10 do 15 BDP-a, a to bi u Hrvatskoj bilo oko 50 milijardi kuna. Pametne zemlje odrede u proračunu u javnom dugu da će osigurati 50 milijardi kuna za štete od pandemije i tako se kompenziraju štete ugostiteljima. Tu Hrvatska tapka u mjestu, jer ljudi osjećaju da ne dobivaju kompenzaciju za ono što bi trebali dobiti”, istaknuo je Jurčić te dodao da će koronakriza biti pogubna za gospodarstvo.

“Nešto će se isplatiti iz proračuna pa će porasti deficit i javni dug. Strukture ekonomije u kojoj dominantno utječu usluge, najviše će pasti”, rekao je Jurčić.

“Zaključak svih mjera je da ćemo dobiti pomoć od Europe. Europa je super, ali to nije ni 10 posto onoga što Hrvatskoj treba”, naglasio je Jurčić te kritizirao odnos Vlade jer smatra kako upravo ona treba napraviti 90 posto kako bi pomogla gospodarstvu, ali da u njihovoj komunikaciji ne vidi ništa konkretno.

Komentiraj