Ljubo Ćesić Rojs: “Da svi generali povuku svoj potpis, ja svoj neću povući”

Ljubo Ćesić Rojs gostovao je u utorak na N1 televiziji, gdje je komentirao potpise generala da bi se od predsjednika Zorana Milanovića zatražilo pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e, koji su osuđeni na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u atentatu na Stjepana Đurekovića.

Rojs je rekao da nije istina da je on inicijator prikupljanja potpisa, za što ga je optužio general Marinko Krešić. “To nije točno i to zna moj kum Marinko Krešić, on će to imati prilike sutra reći, zvao me sad i za mene je ta tema završena. On zna da ja nisam inicijator, prije mene su potpisali generali Čermak i Gotovina, ja sam treći”, rekao je Rojs i dodao da je ta priča za njega završena i o tome više ne želi raspravljati.

General Ivan Tolj rekao je da ga čudi Rojsov potpis na tom popisu. Rekao je da je u stalnom kontaktu s Toljom te da su bliski suradnici. “Ja na tom popisu nisam vidio ime generala Ivana Tolja. Nije očito išlo masovno, odabrano je nas sedam, po kojem ključu – ne znam, ali general Tolj zna kakve ja principe imam i da stojim iza svog potpisa i takav ću biti. Da svi generali povuku svoj potpis, ja svoj potpis neću povući. U meni nema mržnje, u meni je stvarno, kao što je rekao Gotovina, to je čovjek koji se okrenuo vjeri, milosrđe, pogotovo u Velikom tjednu”, rekao je Rojs.

Upitan za komentar izjave da su oni ljudi bez legitimiteta, odnosno ‘udbaške pudlice’, odgovorio je: “Ako je to izjavio predsjednik moje stranke, jer od svih nas potpisnika, ja sam član HDZ-a doktora Franje Tuđmana, ne HDZ-a briselskog koji je sada prevladao, to je naš problem unutar stranke, još su članovi Ćosić i Krešić. Gotovina i Čermak nisu uopće članovi HDZ-a. Kakva pudlica? Da sam pudlica, ja bih ’91. pobjegao u Njemačku, ne bih se uključio u obranu Hrvatske, imao sam četvoro djece, bio sam na Plitvicama. Svi koji meni nešto predbacuju, imali su priliku priključiti se obrani”, poručio je Rojs.

Rojs je u studiju N1 televizije pokazivao dokumente s pečatom Josipa Perkovića dok je bio u Ministarstvu obrane. Rojs tvrdi da je Perković nabavljao oružje i da mu nijedan konvoj nije uhvaćen. “Šušak je bio broj jedan na pečatu, ovo je 17”, rekao je Rojs.

Dodao je da HDZ treba lustrirati, poručivšid a je ‘tamo najveće zlo’. “Najveći udbašenković je Sanader. Iza njega, Vasiljković Vaso, velika Hrvatina, dolazio je ovdje kod vas, govorio Hvaljen Isus i Marija, meni pretresao stan u dva ujutro, da bi napakirao Gotovini…”, zaključio je Rojs.

Zatvorsko pismo Josipa Perkovića otkriva što je radio u ratu i zašto su generali stali iza njega

Komentiraj